KEHOP-5.2.3-16-2016-00048

 

 

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY         

Két oktatási intézmény épületeinek energetikai korszerűsítését valósíthatja meg a soli deo gloria református konzorcium

Példaértékű együttműködés eredményeként 120 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Hódmezővásárhely-Újtemplomi Református Egyházközség két oktatási épülete energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználásának fokozására. Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás Hódmezővásárhelyen és Tiszafüreden indul ez év tavaszán, átadása 2018. év januárjában történik.

A konzorciumi együttműködésben elnyert KEHOP-5.2.3-16-2016-00048 azonosító számú projekt a mára már elavult technológiával rendelkező oktatási épületek energetikai korszerűsítését (EPS hőszigetelés, nyílászáró csere, korszerű aljzat-, fal és födémszigetelés, modern fűtési rendszerek: új kondenzációs gázkazán, helyi szabályozók beépítése) célozza. Új, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek is alkalmazásra kerülnek. A Bán Zsigmond Református Általános Iskola és Óvoda Tiszafüreden 13 kW-os, míg a Szeremlei Sámuel Református Óvoda Hódmezővásárhelyen 8 kW-os napelem rendszer kiépítésével jelentős energiafogyasztás csökkenést érhet el, mely hozzájárul a megújuló energiaforrások nagyobb arányú hazai felhasználásához valamint a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Az energiahatékonyság javításával az intézmények gazdaságos működtetése is valóra válik.

A fejlesztés eredményeként létrejövő korszerű technológiát alkalmazóoktatási intézmények a hódmezővásárhelyi és tiszafüredi gyermekek, a felnövekvő nemzedék energiabiztonságát is megteremtik.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

További információ kérhető:

Pályáznék.com Kft, kommunikációs vezető

Elérhetőség: +36 70 416 4596; sajto@palyaznek.com

 

A kivitelezés befejezését követően ünnepélyes átadásra került sor, melyről a Tiszafüredi Főnix Televízió is tudósított.  2017. december 2.