2017. november hónap bejegyzései

Hirdetések (2017. november 26.)

– November 20-án, hétfőn délelőtt 10h-kor harangszóval emlékeztünk Kálmán József atyánkfiára, aki a Határ úton lakott és 27évvel ezelőtt költözött az Örökkévalóságba.
– 21-én, kedden déli 12h-kor Palágyi Gyuláné született Bumburucz Erzsébet emlékére szóltak a harangok, aki a Külsökertsor 22. szám alatt lakott és 2évvel ezelőtt hagyta mega mögött ezt a látható világot.
– Szintén 21-én, este 5h-kor szóltak a harangok ifj. Bordás István testvérünk emlékére, aki a Húszöles út 88. szám alatti lakos volt és 8évvel ezelőtt hallotta meg Istenünk hazahívó szavát.
– A Kegyelmes Isten legyen a gyászolók eredményes vigasztalója a Szentlélek ereje által. Ámen.
– Az énekkar tagjainak hirdetem, hogy a ránk következő szerdán este az evangelizáció után tartunk összpróbát itt a Kálvinban.
– Megérkeztek a megrendelt Bibliaolvasó Kalauzok, Kálvin Kalendáriumok és Falinaptárak. Már át lehet venni őket a Lelkipásztori Hivatalban.
– Hirdetem a testvéreknek, hogy ebben az évben is elkészítjük a hagyományos karácsonyi szeretetcsomagokat a rászorulók számára. Szeretettel várjuk azoknak az adományait, akik jószívvel hozzájárulnának ehhez a szolgálatunkhoz.
– Az előző hirdetéshez kapcsolódva hirdetem, hogy december 4-6. között ebben az évben is lesz gyülekezetünkben csigatészta készítés. Szeretettel és tisztelettel hívjuk ezekre az alkalmakra a régi és új „csigatészta percengetőket”.
– December 2-án 10h-tól hálaadó napot tartunk a templomban, majd szeretetvendégséget a tornacsarnokban. Erre az alkalmunkra is szeretettel fogadjuk a süteményfelajánlásokat. És előre is köszönjük mindazoknak, akik már jelezték szándékukat.
– Végezetre hallgassuk meg heti rendünket: Ma délután 5h-tól tartunk hétzáró istentiszteletet itt a Közösségi Házban. A ránk következő héten „Készüljünk a várakozásra” címmel tartunk színes, zenés evangelizációs hetet gyülekezetünkben, az adventi napokra készülődve. Hétfőn Czene Norbert hajdúszoboszlói lelkipásztor tartja az alkalmakat. Reggel 8h-tól iskolánk tanulói számára itt a Közösségi Házban, majd délután 5h-tól ismét itt a Közösségi Házban lesz megtartva a gyülekezeti evangelizáció. Kedden reggel 8h-tól iskolánk tanulói számára tart evangelizációt itt a Közösségi Házban Tóth-Mihala Veronika debreceni lelkipásztor, majd délután 5h-tól szintén itt a Közösségi Házban ugyanő a gyülekezet számára. Szerdán Rácz Péterné Szajolból, csütörtökön Kupai-Szabó Kornél Martfűről és pénteken Muzsik Tamás Tiszakürtről tart evangelizációs alkalmat délután 5h-tól szintén itt a Közösségi Házban. December 2-án, szombaton délelőtt 10h-tól tartunk hálaadó istentiszteletet a templomban, azt követően pedig megtartjuk az adventi gyertyagyújtást az intézményünk előtt. Az ünnepi alkalmakon szolgál közöttünk Ft. Derencsényi István, a Tiszántúli Egyházkerület Lelkészi Főjegyzője, valamint Nt. Koncz Tibor a Nagykunsági Egyházmegye Esperese. Az ünnepi alkalmat szeretetvendégséggel zárjuk. Advent első vasárnapján délelőtt 10h-tól tartunk ünnepi istentiszteletet itt a Közösségi Házban, majd délután 4h-tól családi istentiszteletre kerül sor, melyen iskolánk felső tagozatos diákjai szolgálnak közöttünk ünnepi műsorral.
– Alkalmainkra nagy szeretettel hívjuk és várjuk kedves mindnyájukat.
– Az Úr legyen Nemzetünk, Anyaszentegyházunk és Gyülekezetünk őriző pásztora. Ámen.

Hirdetések (2017. november 19.)

– November 14-én, kedden délután 1h-kor harangszóval emlékeztünk Kocsis Lászlóné született Gulyás Anikó asszonytestvérünkre, aki a Váserhelyi Pál út 7. szám alatt lakott és 7évvel ezelőtt tért az Örökkévalóságba.
– A Szentlélek Isten ereje legyen a gyászoló szívek vigasztalása.
– Hirdetem a testvéreknek, hogy ebben az évben is elkészítjük a hagyományos karácsonyi szeretetcsomagokat a rászorulók számára. Szeretettel várjuk azoknak az adományait, akik jószívvel hozzájárulnának ehhez a szolgálatunkhoz.
– December 2-án 10h-tól hálaadó napot tartunk a templomban, majd szeretetvendégséget a tornacsarnokban. Erre az alkalmunkra is szeretettel fogadjuk a süteményfelajánlásokat.
– A presbiter testvéreknek hirdetem, hogy a ránk következő csütörtökön, a hétközi istentisztelet után tartjuk alakuló gyűlésünket ezen a helyen. A meghívókat már át lehet venni a Lelkipásztori Hivatalban.
– Végezetre hallgassuk meg heti rendünket: Ma délután 5h-tól hétzáró istentiszteletet tartunk a közösségi házban. Hétfőn reggel 8h-kor hétkezdő áhítatot tartunk a közösségi házban, majd este 5h-tól bibliaóra lesz a parókián. Kedden reggel 8h-kor reggeli áhítatra kerül sor a közösségi házban. Szerdán délután 5h-tól énekkari összpróbát tartunk a közösségi házban. Csütörtökön délelőtt szeretettel várjuk a testvéreket az óvodai Mesetárra, melyet iskolánk tornacsarnokában tartunk, majd délután 5h-kor hétközi istentiszteletre kerül sor ugyancsak a közösségi házban, azt követően pedig presbiteri gyűlést tartunk, így az imaóra a héten elmarad. Vasárnap délelőtt 10h-kor istentiszteletre hívogatjuk a testvéreket, és délután 5h-tól megtartjuk hétzáró alkalmunkat is a közösségi házban.
– Alkalmainkra nagy szeretettel hívjuk és várjuk kedves mindnyájukat.
– Az Úr legyen Nemzetünk, Anyaszentegyházunk és Gyülekezetünk őriző pásztora. Ámen.

Hirdetések (2017. november 12.)

– November 6-án, hétfőn délelőtt 9h-kor, déli 12h-kor, valamint délután 3h-kor harangszóval emlékeztünk Szabóné Szabó Regina testvérünkre, aki a Dózsa György út 37. szám alatti lakosunk volt és 6évvel ezelőtt hallotta meg Isten hazahívó szavát.
– November 7-én, kedden déli 12h-kor Balla Zsigmondné született Szeli Margit Sarolta emlékére szóltak a harangok, aki a Debreceni út 78. szám alatt lakott és 14évvel ezelőtt költözött az Örökkévalóságba.
– Istenünk kegyelmes jelenléte legyen a hátramaradottak vigasza.
– Még a ránk következő héten lehet íratni Bibliaolvasó kalauzt, Kálvin Kalendáriumot és Református falinaptárt. Akik még nem éltek a lehetőséggel, azok kérem, hogy a ránk következő péntekig ezt pótolják.
– Ebben az évben is elkészítjük a hagyományos karácsonyi szeretetcsomagokat a rászorulók számára. Szeretettel várjuk azoknak az adományait, akik jószívvel hozzájárulnának ehhez a szolgálatunkhoz.
– December 2-án hálaadó napot tartunk, melye szeretettel fogadjuk a süteményfelajánlásokat.
– Végezetre hallgassuk meg heti rendünket: Ma délután 5h-tól hétzáró istentiszteletet tartunk a közösségi házban. Hétfőn reggel 8h-kor hétkezdő áhítatot tartunk a közösségi házban, majd este 5h-tól bibliaóra lesz a parókián. Kedden reggel 8h-kor reggeli áhítatra kerül sor a közösségi házban. Szerdán 3h-tól a Platán Idősotthonban tartunk istentiszteletet, majd 5h-tól énekkari szólampróbát tart a közösségi házban az szoprán szólam. Csütörtökön délután 5h-kor hétközi istentiszteletre kerül sor ugyancsak a közösségi házban, azt követően pedig imaórát tartunk a parókián, valamint az alt és a tenor szólam tart szólampróbát a közösségi házban ¾6h-tól. Pénteken a Nőszövetség tart gyűlést a közösségi házban délután 5h-tól. Vasárnap délelőtt 10h-kor istentiszteletre és gyermekistentiszteletre hívogatjuk a testvéreket, és délután 5h-tól megtartjuk hétzáró alkalmunkat is a közösségi házban.
– Alkalmainkra nagy szeretettel hívjuk és várjuk kedves mindnyájukat.
– Az Úr legyen Nemzetünk, Anyaszentegyházunk és Gyülekezetünk őriző pásztora. Ámen.

Hirdetések (2017. november 5.)

– November 2-án, csütörtökön délelőtt 11h-kor harangszóval emlékeztünk László Mihályné született Csontos Irma asszonytestvérünkre, aki egri lakos volt, és 4évvel ezelőtt hívta haza Teremtő Ura.
– November 3-án, pénteken délelőtt 10h-kor Fehér Péter atyánkfia emlékére szóltak a harangok, aki a Görbe út 7. szám alatt lakott és 8évvel ezelőtt költözött az Örökkévalóságba.
– Istenünk kegyelme adjon áldott emlékezést és vigasztalást a hátramaradottak számára.
– Hallgassuk meg heti rendünket: Ma délután 5h-tól az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékezünk itt a közösségi házban, azt követően pedig átvonulunk a Kiss Pál térre és ott folytatjuk a megemlékezést. Hétfőn délután 5h-tól bibliaórát tartunk a parókián. Szerdán délután 5h-tól énekkari próbát tart a szoprán szólam a közösségi házban. Csütörtökön 5h-kor itt a közösségi házban tartunk hétközi istentiszteletet, azt követően pedig imaórát a Lelkészi Hivatalban. Csütörtökön ¾6h-tól az alt és a tenor szólam tart szólampróbát a közösségi házban. A ránk következő vasárnapon délelőtt 10h-tól istentiszteletre hívogatjuk a testvéreket, majd délután 5h-kor megtartjuk hétzáró alkalmunkat itt a közösségi házban.
– Alakalmainkra nagy szeretettel hívjuk és várjuk kedves mindnyájukat.
– Az Úr legyen Nemzetünk, Anyaszentegyházunk és Gyülekezetünk őriző pásztora. Ámen.